Kirjoittaja: Hannu Tuovinen

Itsenäisenä yrittäjänä en ehdottomasti halua unohtaa sitä kiinnostusta ja lojaalisuutta, jota eri puolilta maailmaa tulleet kollegani toivat yhteiseen tilaisuuteen. Lämpö ja vahva yhteenkuuluvuus ovat taivaan mannaa arjessa puurtavalle itsenäiselle, mutta usein myös yksinäiselle yrittäjälle. Yhteinen kysymyksemme kuului: Kuinka luoda merkityksellisyyttä elämään? Kaikki on yritystä. Niinpä myös nyt Saksan Rummelsbergissä, lähellä Nurnbergiä 42 yrittäjää yritti luoda ajan ja tilan kohtaamiselle, antaa ja vastaanottaa ammatillista osaamista, joka tuotiin tarjolle kahdeksasta eri maasta. Erinomaisen taitavat ammattilaiset pystyivät inspiroimaan toinen toisiaan niin, että jokaisella oli varmasti kotiin viemisinä jotain hyvin merkityksellistä yrittäjän arkeen. Mitä sieltä repusta voi löytyä?

Minun repustani löytyy:

Hollannista: Synnynnäisiä ja opittuja konfliktien kohtaamistyylejä.

Italiasta: Ideoita korruption vastaiseen toimintaan.

Sveitsistä: Ajatuksia siitä miten uudet innovaatiot syntyvät maailmaan.

Brasiliasta: Miten yksityinen sairaala vietiin uuteen kehitysvaiheeseen.

Israelista: Kuinka kuvaan itseäni päätöksen tekijänä?

Venäjältä: Organisaation sisäisen asiakkuuden prosessin kulku.

Saksasta: Mission luomisen ydinkohdat.

Lisäksi reppuun jäi ajatuksia rahan virroista ja pääoman luomisen prosesseista. Kysymys heräsi siitä, miten rahavirrat kykenevät näyttämään todellisuuden ja miten raha vaikuttaa ihmissuhteisiin? Tiimityön merkityksen tunnemme, mutta miten pystymme rakentamaan sellaisen kartan tiimien prosesseista, että pystymme suunnistamaan siinä maastossa. Kuinka hallitsemme kalenteriamme ja kykenemme asettamaan kiireiseen aikatauluumme riittävästi aikaa reflektiolle?

Muita merkityksiä luovia kysymyksiä minulle ovat myös: Mistä tulemme? Onko olemassa sielua? Olemmeko vapaita?

Näitä ja monia muita ajatuksia ja kysymyksiä tuli pohdittua kollegoiden kanssa viime viikolla. Viisi päivää on sopivan pitkä ja intensiivinen ajanjakso niin, että prosessista muodostuu virkistävä, elämänvoimia lisäävä ja vielä inspiroiva kokonaisuus. Yhteisissä ja yksityisissä tapaamisissa välittyi myös innostus yhteisen impulssin tutkimiseen ja kehittämiseen. Yksityisissä tapaamisissa jaettiin kokemuksia ja sovittiin uusista yhteisistä projekteista. Itselleni oli merkityksellistä keskustella unen merkityksestä elämässämme ja tämän merkityksellisyyden tutkimisesta. Sainkin innostettua yhden sveitsiläisen kollegani yhteiselle unitutkimismatkalle. Myöhemmin voimme varmaan tuoda havaintojamme ja ymmärrystämme myös asiakastyöhömme. Kärsiväthän niin monet esimerkiksi unettomuudesta.

Tänä vuonna kansainvälisen IMOn jäsenet kokoontuivat Saksassa. Viime vuonna olimme Brasiliassa. Ensi vuoden huhtikuussa kokoonnumme Suomeen, Tampereelle ja seuraavana vuonna menemme Venäjälle.

Pin It on Pinterest

Share This